Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

divendres, 21 de setembre del 2012

Anellament a l'Illa de Ter, Girona, en migració post-nupcial.

Durant aquest mes de setembre s'han realitzat dues jornades d'anellamen a l'Illa de Ter amb l'objectiu d'anellar-hi ocells migradors.

L'Illa de Ter i tota la seva perifèria esdevenen un punt clau que proporciona aliment i descans als ocells migradors que, ja sigui durant la migració de primavera o la de tardor, es paren uns dies o unes hores a la ciutat de Girona.

La primera jornada va ser el dia 1 de setembre i es va capturar un total de 63 ocells, de 19 espècies diferents. Destacar una bosqueta vulgar (Hippolais polyglotta), una espècie que els darrers anys ha resultat molt escassa a l'Illa de Ter i de la que només s'han anellat 4 individus en 5 anys.


Bosqueta vulgar (Hippolais polyglotta). © Hubert Mas Pueyo.

A continuació es mostra una taula resum de les captures:


La segona jornada, el dia 15 de setembre, va sumar un menor nombre de captures, amb 41 ocells de 13 espècies diferents. Alguns migrants com la boscarla de canyar (Acrocephalus scirpaceus) el mastegatatxes (Ficedula hypoleuca), el mosquiter de passa (Phylloscopus trochillus) o encara un rossinyol tardà (Luscinia megarynchos). També es va detectar força pit-roig (Erithacus rubecula) en dispersió juvenil.

Mastegatatxes (Ficedula hypoleuca). © Hubert Mas Pueyo.

A continuació es mostra una taula resum de les captures:




Responsables jornades: Carles Pibernat i Hubert Mas.

Participants: Daniel Castro, Gerard Dalmau, Elisabet Tetas, Blanca Mira, (Falten dades).



1 comentari:

  1. al Delt de l'Ebre, al Canal Vell ens hem fet un fart d'anellar Boscarla de Canyar!! no se m'oblidarà mai ja,jaja, la tinc ben memoritzada!jaja ;)

    ResponElimina