Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimecres, 20 de febrer del 2013

SYLVIA d'hivern a Salt, tercera i última jornada.

El diumenge dia 17 de febrer es fa realitzar la darrera jornada d'hivern del Sylvia de Salt. Tot i que d'entrada no fèia massa fred, vam encendre un petit foc, després ens faria falta per fer alguna torrada...

Foto de grup. © Alba Casals.

Les dos primeres batudes a les xarxes van ser força exitoses però després la cosa va anar afluixant. En total es van capturar 53 ocells d'11 espècies diferents. Pobre, comparat amb altres jornades d'aquest mateix Sylvia, que pot resultar molt agraït.


L'espècie estrella va ser el tallarol de casquet (Sylvia atricapilla), seguit del pit-roig (Erithacus rubecula), segurament, gran part d'ells hivernants (més anellaments que controls, sobretot en el cas del tallarol de casquet).

Mascle de tallarol de casquet. © Alba Casals.

Mallerenga cuallarga. © Alba Casals.

Una altre curiositat va ser quan una femella de tallarol va regurgitar un fruit carnós que s'havia menjat feia poc. Això no és res beneficiós per l'ocell, però va ser la primera vegada que els presents ho veiem en un ocell d'aquest tamany i donades les circumstàncies de l'anellament, per tant no és una cosa que passi habitualment i no pensem que ens haguem de preocupar. La curiositat es va documentar ràpidament fent-hi una foto a la que s'aprecia com l'ocell, un cop havia regurgitat el fruit, es resignava a deixar-lo anar.

Tallarol amb el fruit regurgitat. © Alba Casals.

Com sempre, la participació va ser esplèndida! I també a l'hora d'aportar quelcom per fer un pica pica d'esmorzar/dinar. Carn de bona procedència, pa del poble, coques i postres casolans i uns bons vins per acompanyar-ho.

La taula "presidencial". Membres de la junta menys en Miguel, que estava malalt. © Ricard Busquets.

En Carles dient el vers. © Alba Casals.

El resultat? Una jornada molt divertida amb molt bona companyia! Per descomptat tot va quedar ben recollit (incloent el material del Sylvia, que ja no es tornarà a fer servir fins a l'estiu).

I  els pensadors de les Deveses....   © Alba Casals.

Un cop més, moltes gràcies a tots per les vostres ganes, participació i bona predisposició! Us estem molt agraïts.


Responsables jornada: Alba Casals i Àngel Palmerola.

Participants: Carles Pibernat, Hubert Mas, Gerard Dalmau, Àlex Fonollosa, Daniel Castro, Carles Tobella, Martí Sala, Clara Lozano, Elvira Vila, Ricard Busquets, Elisabet Tetas, Helena Rodríguez, etc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada