Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimecres, 8 de maig del 2013

Jornada d'anellament portes obertes a l'Illa d'Avall, Jafre.

Diumenge dia 5 de maig es va realitzar la segona de les quatre jornades de portes obertes que s'han organitzat enguany amb el Consorci Alba-Ter. La primera va ser la xerrada i descoberta d'amfibis al Parc de les Deveses de Salt i aquesta vegada va ser un anellament a l'Illa d'Avall, Jafre.

Anelladors i participants durant la jornada. © Raquel Pérez.

La tarda anterior, quan es van anar a muntar les xarxes, la cosa ja prometia. Es veia molt de moviment d'ocells entre ells una parella de falcons cama-rojos (Falco vespertinus) i més cap al tard alguns xots (Otus scops), enganyapastors (Caprimulgus europaeus) i el que semblava un mussol banyut (Asio otus).

El xot. © Miguel Á. Fuentes.

L'enganyapastors. © Miguel Á. Fuentes.

I el mussol banyut. © Miguel Á. Fuentes.

L'endemà a primera hora es va confirmar que es tractava d'un mussol banyut al trobar-lo a les xarxes. També van caure un xot i un enganyapastors, ocells sovint difícils de veure a camp i que els participants que havien arribat a primera van poder disfrutar de ben aprop.

La  Raquel amb el xot. © Miguel Á. Fuentes.

El total de captures no va estar gens malament, amb 50 ocells anellats de 14 espècies diferents. A destacar, a part de les nocturnes, alguns migrants com les boscarles de canyar (Acrocephalus scirpaceus), el tallarol gros (Sylvia borin) o els mastegatatxes (Ficedula hypoleuca).

Tallarol gros. © Miguel Á. Fuentes.

Destacar també l'avistament dels falcons cama-rojos, varis mosquiters xiulaires (Phylloscopus sibilatrix), aligots vespers (Pernis apivorus), falcó mostatxut (Falco subbuteo), tòrtora vultar (Streptopelia turtur), colltort (Jynx torquilla) i diversos picots cantant al llarg del matí. I per últim la presència de dues papallones  de les aristolòquies (Zerynthia rumina), una espècie molt interessant i sota protecció especial a nivell de tota Espanya.

Papallona de les aristolòquies.  © Miguel Á. Fuentes.

El nombre de participants tampoc, al llarg del matí van passar unes 45 persones per la zona d'anellament. Esperem que aquest proper dissabte vagi igual de bé!


Us hi esperem!




Responsable jornada:  Miguel Á. Fuentes.

Participants: Daniel Castro, Xavier Ballesteros, Raquel Pérez, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada