Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dijous, 31 d’octubre del 2013

Anellament en migració post-nupcial a l'Illa de Ter, Girona (12/10/2013)

El passat 8 d'octubre, al llarg d'una jornada d'anellament que realitza cada any Josep Mª Bas (professor UdG) per als alumnes de  l'assignatura de Vertebrats de la Universitat de Girona a la zona de l'Illa de Ter, es va capturar un mosquiter de doble ratlla (Phylloscopus inornatus). És tracta d'un ocell que cria a Sibèria i hiverna a l'est del continent euroasiàtic però que aquest any s'ha aparegut una forta irrupció a l'Europa del nord i com no, alguns exemplars han anat baixant fins arribar a les nostres latituds. A la comarca de Girona, però, esdevè la primera citació coneguda i per descomptat, el primer anellament de l'espècie.

El mosquiter de doble ratlla. © Josep Mª Bas.

Tant per probar de recuperar l'ocell (el dia que es va anellar es trobava en bastant mala condició física) i veure quin era el seu estat com per probar d'anellar altres transsaharians en pas, tant o més interessants que aquest escàs mosquiter (no deixa de ser un ocell anecdòtic del qual, segurament, en treurem ben poca informació), es va realitzar una jornada el dissabte següent, el 12 d'octubre.

Rossinyol bord anellat a Can Salvatella. © Hubert Mas.

Com era d'esperar, ni rastre del mosquiter de doble ratlla (Phylloscopus inornatus) i molt poques captures en general. Tan sols es van anellar 3 mosquiters comuns (Phylloscopus collybita) i alguns dels ocells típics d'aquesta estació. En total 15 captures de 7 espècies.



Responsables jornada: Carles Pibernat i Hubert Mas.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada