Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dijous, 17 d’octubre del 2013

El Dia Mundial dels Ocells al Cap de Creus! (5 d'octubre de 2013)

Dins el marc del dia mundial dels ocells i en col·laboració amb el Parc Natural del Cap de Creus, El Blauet vam organitzar una jornada d’anellament que es va fer entre els dies 4 i 5 d’octubre a la zona de Rabassers juntament amb el cens que té lloc cada primer dissabte de mes a la punta de Cap de Creus i que coordina en Ponç Feliu.

Piula dels arbres, l'ocell estrella. © Hubert Mas.

La zona de Rabassers està  situada a la cua de l’embassament de Mas Rabassers de Baix, al límit de la Reserva Integral de Punta de Cap de Creus, a uns 2 km de la Punta. És una zona propera al mar, formada sobretot per matollars amb algunes alzines, salzes, esbarzers  i un punt d’aigua atractiu pels ocells. La jornada va estar dominada el divendres per vent de sud que, encara que no gaire fort (20-30 Km/h), afectava molt les captures, doncs feia les xarxes molt més visibles.


Participants de la jornada. © Ponç Feliu.


Femella de cotxa fumada. © Hubert Mas.

El cel estava tapat i al final del dia va acabar plovent. El dissabte en canvi es va llevar radiant però també amb vent, en aquest cas de Nord, que va tornar a fer difícil la captura d’un gran nombre d’ocells.


Mascle de bitxac comú. © Hubert Mas.

Com a més interessant l’anellament d’una piula dels arbres (Anthus trivialis) i l’observació d’un ànec xiulaire (Anas penelope) femella a l’embassament, un dels pocs registres al Parc.


Femella d'ànec xiulaire. © Ponç Feliu.

Fent el cens a la Punta. © Ponç Feliu.

A continuació es mostra un quadre resum de les captures (en total 40), tots els ocells anellats menys un control de tallarol capnegre (Sylvia melanocephala).




Participants jornada: Carles Pibernat, Hubert Mas i una desena d’assistents.


 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada