Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimarts, 28 de gener del 2014

Penjada de caixes niu a la recuperació de l'Illa d'Avall, a Jafre, amb el Consorci del Ter.

Diumenge 26 de gener vam col·laborar en l'activitat de recuperació de l'Illa d'Avall, a Jafre, promoguda pel Consorci Alba-Ter juntament amb l'Ajuntament de Jafre i la Diputació de Girona, entre d'altres, després de l'incendi que va arrasar la zona el passat mes de novembre.

El Conseller ajudant a plantar un arbre. © Ponç Feliu.

La brossa recollida. © Ponç Feliu.

La jornada de voluntariat consistia en una plantada d'arbres de ribera a les zones anteriorment gestionades i arrasades pel foc i una baixada amb Caiac des de Colomers a Jafre per recollir la brossa del riu.

A punt per penjar les caixes. © Cristina Bonet.

Ensenyant les caixes al Conseller Santi Vila. © Ponç Feliu.

Per complementar la jornada, nosaltres ens vam apuntar a penjar algunes caixes niu. En total 6 caixes niu. Una de fusta per xot i cinc més de suro: una altra per xot, una per raspinell o ratpenats (amb l'entrada per sota) i la resta per mallerengues.

 
 Per mallerenga. © Cristina Bonet.               Per raspinell. © Cristina Bonet.

A la jornada, vam comptar amb la presència del Conseller de Medi Ambient i Sostenibilitat Santi Vila, que va col·laborar amb les tasques de plantada d'arbres i penjada de caixes.

Els mitjans entrevistant al Conseller. © Ponç Feliu.

A més, destacar la bona participació en aquesta activitat de voluntariat, per on van passar gairebé 80 persones al llarg del matí. També els mitjans de comunicació com TV3 i periodistes locals.


Responsables d'El Blauet: Gerard Dalmau, Ponç Feliu, Carles Tobella, Francesc Dalmau, Cristina Bonet, Elisabet Tetas i Jordi Nonell.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada