Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 17 de març del 2014

"Anem a... veure ocells" amb la Caseta de la Devesa (16/03/2014).

Des de ja fa uns anys, quan s'acosta la primavera, la Caseta de la Devesa, de l'Ajuntament de Girona, organitza una sortida per anar a veure ocells, guiada per en Ponç Feliu, soci i col·laborador d'El Blauet. Cada any es fèia cohincidir amb una jornada d'anellament d'en Carles Pibernat, el nostre president, a l'Illa de Ter, i aquest any no podia ser menys.

Participants de la jornada un cop a l'Illa.

El Blauet, amb una servidora, donant explicacions. © Helena Rodríguez.

A primera hora del matí, l'equip d'El Blauet, muntava les xarxes al braç esquerre de l'illa, entre cueretes i ànecs collverds. Però finalment anellaríem molt pocs ocells, concretament 8. La tramuntana que va entrar a mig matí tampoc va ajudar gens.  Els ocells capturats van ser 3 controls (ocells anellats prèviament) i 5 anellaments, de 7 espècies diferents! Es mostra una taula a continuació.


El més destacable va ser la captura d'una titella (Anthus pratensis), espècie poc capturada a l'Illa, amb el darrer anellament 15 anys enrere! És una espècie molt comuna a l'hivern, però no s'anella habitualment.

Titella.

Cuereta torrentera.

Els participants arribaven a les 11, ja al final del seu trajecte i després de veure ocells com el bernat pescaire (Ardea cinerea), el corb marí gros (Phalacrocorax carbo), el martinet blanc (Egretta garzetta), i molts d'altres ocells.

Tothom observant la merla. © Helena Rodríguez.

Amb una cardina.                          Els anelladors.

Amb nosaltres, van poder veure alguns dels ocells ja observats i altres de nous, de molt més aprop i amb molt més deteniment, llàstima de les poques captures. Encara així, petits i grans van gaudir veient-los en mà i poguent deixar-los anar! Esperem que també aprenguessin molt!

Responsables jornada: Ponç Feliu i membres d'El Blauet.

  




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada