Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 30 de juny del 2014

Quarta jornada del Sylvia d'estiu a l'Illa de Ter, Girona (28/06/2014).

Dissabte vam fer la quarta jornada del Projecte Sylvia a l'Illa de Ter, a Girona. Muntades les xarxes el dia anterior, començàvem a a les 7 del matí amb la primera volta.

Una jornada fluixeta en quant a captures, potser influenciada pel vent de garbí que bufava a tota hora, vent de sud-oest, càlid i sec.

Tord comú juvenil. © Hubert Mas.

En total es van capturar 45 ocells de 15 espècies, dels quals 29 van ser anellaments i 16 controls, un dels quals anellat aquell mateix dia.


Es va capturar el primer jove de l'any de rossinyol comú (Luscinia megarhynchos) i de tord comú (Turdus philomelos).

Rossinyol comú juvenil. © Hubert Mas.

El més destacable va ser la recaptura d'una boscarla de canyar (Acrocephalus scirpaceus) anellada a l'illa mateix l'11 d'agost del 2012 i datada amb el codi EURING 3 (un poll de l'any). Després d'aquesta recaptura, el més probable és pensar que aquesta espècie cria al canyar que hi ha entre l'illa de Ter i Pont Major, llàstima que no es tractés d'una femella amb placa incubatriu, per confirmar-ho del cert.

La boscarla de canyar. © Hubert Mas.

De fet, aquest any ja es van sentir boscarles de canyar el juny, al mateix lloc on també es va veient i sentint el balquer (Acrocephalus arundinaceus).

Musaranya morta. © Hubert Mas.

Com a curiositat, es va trobar una musaranya morta a una de les xarxes, penjant d'una de les bosses a mitja alçada, que segurament va caure del bec d'alguna garsa (Pica pica) o gaig (Garrulus glandarius).


Responsables jornada: Carles Pibernat i Hubert Mas.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada