Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 9 de juny del 2014

Segona jornada del Sylvia d'estiu a l'Illa de Ter, Girona (08/06/2014)

Diumenge 8 de juny vam fer la segona jornada d'anellament del Projecte Sylvia a l'Illa de Ter, Girona. Mentre estant, també es realitzava la segona jornada a Salt.

Papamosques gris.© Hubert Mas.

Les xarxes es van acabar de muntar a primera hora per començar l'anellament amb la sortida del Sol, d'un dia que va resultar molt calorós.

De fet, a mig matí, fent la volta a les xarxes de dins de l'Illa, es va poder observar un vidriol o serp de vidre (Anguis fragilis).

Vidriol, foto d'arxiu. © Alba Casals.

En total es van capturar 73 ocells dels quals 50 van ser anellaments i 23 controls. Dels 23 controls, 5 van ser ocells recaiguts el mateix dia, pel que només es va anotar el pes.


L'espècie més destacable va ser el papamosques gris (Muscicapa striata). Es van capturar polls de rossinyol bord (Cettia cetti), blauet (Alcedo atthis), raspinell (Certhia brachydactyla), cargolet (Troglodytes troglodytes), tallarol de casquet (Sylvia atricapilla), etc.

Blauet. © Hubert Mas.

També es van poder observar espècies prou interessants com el martinet blanc (Egretta garzetta) i el martinet de nit (Nycticorax nycticorax).


Responsables jornada: Carles Pibernat i Hubert Mas.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada