Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimecres, 8 d’octubre del 2014

Dia Mundial dels Ocells a Anglès. Activitats Saludables amb el Consorci i Dipsalut (05/10/2014).

I diumenge vam fer una altra jornada a Anglès, fent coincidir l'activitat d'anellament científic d'ocells programada com a activitat saludable amb el cap de setmana que se celebra el Dia Mundial dels Ocells.

A l'inici de la jornada, passats per aigua. © Alex Fonollosa.

Per mala sort, però, tota la nit va ploure i encara de matinada i matí, cosa que va espantar la majoria de participants inscrits a la jornada, que no eren pocs. Però com ja estàvem allà, les xarxes estaven muntades i crèiem que no feia una pluja tant forta com per haver de plegar (simplement aquell plugim incòmode per anellar i que implica revisions molt periòdiques a les xarxes) vam decidir tirar-ho endavant.

Traient ocells de xarxa amb molta expectació. © Cristina Pons.

Per sort, perquè finalment vam ser 13 persones, de procedències diverses, que vam poder aprofundir molt més en l'observació dels ocells que si haguéssim estat més gent. A més, al cap de poca estona de començar la jornada va deixar de ploure i vam poder continuar amb normalitat.

Els més jovenets, participant de valent! © Alba Casals.

Vam capturar i anellar 20 ocells de 8 espècies: cuereta torrentera (Motacilla cinerea), merla (Turdus merula), pit-roig (Erithacus rubecula), tallarol de casquet (Sylvia atricapilla), rossinyol bord (Cettia cetti), bruel (Regulus ignicapillus), cargolet (Troglodytes troglodytes), raspinell (Certhia brachydactyla) i pinsà comú (Fringila coelebs).

Cuereta torrentera. © Alba Casals.

L'ocell més petit d'Europa, el bruel! © Alba Casals.

El raspinell, un bon escalador. © Alba Casals.

Femella de pinsà comú. © Alba Casals.

Jove cargolet. © Alba Casals.

Entre tots ho  vam fer tot. Alguns van aprendre a anellar, altres van reforçar el que ja sabien d'altres jornada i tothom va poder alliberar un ocell. Per acabar la jornada, vam recollir les xarxes entre tots.






2 comentaris:

  1. Les explicacions de l'Alba van ser molt didàctiques i planeres pels nens, que van quedar encisats. Ens ho vam passar molt i molt bé! Totalment recomanable.
    Gràcies per organitzar jornades com aquestes!!!! :-D

    ResponElimina
  2. Gràcies a vosaltres que, tot i el temps, vau ser atrevits de participar! ;)

    ResponElimina