Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dijous, 7 de maig del 2015

Jornada d'anellament d'ocells amb el Consorci del Ter i Dipsalut a Bordils (12/04/2015).

El passat diumenge 12 d'abril vam fer la primera jornada d'aquesta temporada en el marc del projecte per promoure hàbits saludables en entorns naturals de l'organisme Dipsalut de la Diputació de Girona, amb la col·laboració del Consorci del Ter.

La mallerenga carbonera, rebel com sempre! © Mª Assumpció Ballo.

Tots pendents de l'ocell.  © Mª Assumpció Ballo.

El cartell de la jornada, que segurament ja haureu vist el goig que feia, el van preparar els alumnes de l'escola de Bordils i la participació no va estar gens malament! Vam ser unes 20 persones, tots molt ben avinguts, molt participatius i molt interessats!

Participants escoltant les explicacions. © Alba Casals.

Vam quedar de bon matí a la plaça del Poble per anar plegats cap a la zona d'anellament. El "problema" amb el que ens vam trobar a l'hora de determinar on fer la jornada en aquest municipi va ser que, gran part del territori està ocupat per explotacions silvícoles actives i per tant hi ha molts arbres però molt alts i amb un sotabosc molt net i arreglat, cosa que impedeix obtenir bons resultats amb les xarxes japoneses (els ocells es mouen principalment per les copes dels arbres, molt altes, on no arriben les xarxes). És per això que ens vam haver de desplaçar ben bé fins a tocar del riu Ter, al bosc de ribera, on si abunda la vegetació en els estrats més baixos.

Màxima participació! © Mª Assumpció Ballo.

Al costat del Ter, es van muntar 8 xarxes de 12 metres que al llarg del matí acabarien capturant 15 ocells de 8 espècies.


A part dels ocells capturats mitjançant l'anellament, vam provar d'observar els ocells del riu des d'una platjeta de la riba i vam escoltar els cants, els més fàcils de reconèixer els picots, repicant la soca dels arbres!

Com sempre, els més petits alliberen els ocells anellats. © Alba Casals.

A l'hora de plegar vam recollir les xarxes i el material entre tots, per acabar el matí amb un bon esmorzar a l'ombra dels pollancres.

  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada