Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dissabte, 4 de juliol del 2015

Apropa't al Parc. Jornada d'anellament d'ocells a les Basses d'en Coll.

El dissabte 30 de maig, emmarcat dins el programa d'Apropa't al Parc, la 4a festa del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, vam fer una jornada d'anellament científic d'ocells a les Basses d'en Coll, a Pals.

Balquer. © Alba Casals.

Els participants van emprendre una caminada pels arrossars, des de la caseta de fusta fins a tocar de les dunes, passat l'observatori, per arribar a la zona d'anellament. En total van passar 13 persones per la jornada, llàstima de la distància.

Escoltant les explicacions. 

Es van muntar 10 xarxes, la majoria d'elles disposades en bateria en l'escassa vegetació existent en alçada entre les dunes i les basses.

Els participants. © Alba Casals.

Vam agafar ocells típics de canyissar com el balquer (Acrocephalus arundinaceus), la boscarla de canyar (Acrocephalus scripaceus), el rossinyol bord (Cettia cetti) i la malleregan blava (Parus caeruleus), gairebé 40 ocells de 7 espècies diferents.

Granota verda. © Alba Casals.

També vam tenir la sort de poder veure de ben a prop els ratpenats pipistrel·la (Pipistrellus sp.) i un ratpenat de ferradura grossa (Rinolophus ferrumequinum), que van caure a les xarxes a primera hora. També un granota verda (Pelophylax perezi)!

Ratpenat de ferradura gros. © Alba Casals.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada