Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dilluns, 2 de novembre del 2015

Dia Mundial dels Ocells a l'Estartit, al Ter Vell (03/10/2015).

El dissabte 3 d'octubre, en el marc del dia mundial dels ocells i com fem eventualment en aquest lloc, vam fer una jornada d'anellament científic d'ocells de caire demostratiu i divulgatiu al Ter Vell, l'Estartit.

La jornada va arrancar a les 9 del matí amb un nombre limitat de participants, no obstant, això va permetre poder profunditzar molt més en les explicacions i en el coneixement de les espècies capturades al llarg de la jornada.

Participants de la jornada. © Alba Casals.

Es van capturar i anellar espècies com el rossinyol bord (Cettia cetti), la cardina (Carduelis carduelis), la mallerenga carbonera (Parus major) o el raspinell (Certhia brachydactyla).

Cardina atrapada a la xarxa. © Alba Casals.

Vam tractar aspectes com la biologia d'aquests ocells, l'alimentació, les mudes, les migracions i les adaptacions al medi.

Mirant els ocells de prop. © Alba Casals.

El vent, que es va aixecar a mig matí, no va permetre un nombre de captures destacable, en canvi, si pocs dies després, quan es va fer una jornada d'anellament al mateix lloc pels alumnes de 5è de primària de l'escola el Portitxol. Amb el mateix nombre de trampes, al mateix lloc, es van capturar gairebé 4 vegades més ocells!



Responsable jornada: Alba Casals.


 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada