Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dijous, 17 de novembre del 2016

Primera jornada a les menjadores de les Hortes del Marquès de Salt (12/11/1016)

La primera jornada de les menjadores muntades a les Hortes del Marquès de Salt es va fer el passat dissabte 12 de novembre. Les menjadores es troben situades  en un camp d’oliveres, ja de una mida considerable, on mentre es muntaven les xarxes s’escoltaven ocells que dormien en elles. Es van muntar la nit anterior un total de 2 bateries de xarxes de 3 i 4 xarxes respectivament.

Les menjadores estan carregades de menjar i d’ocells des de fa aproximadament un mes, per tant va ser una jornada intensa amb un total de 108 ocells capturats dels que 10 van ser controls i 5 recaptures del mateix dia.

Els més petits recarregant les menjadores i tots plegats disfrutant de la jornada. © Alba Casals.

La jornada va ser entretinguda per el gran nombre d’ocells capturats, sobretot a la primera volta on van caure 46 ocells. La segona volta no tant intensa però força carregada, es van capturar 31 ocells. La tercera, quarta i cinquena volta ja va afluixar força amb 11, 8 i 12 captures respectivament i va permetre estar més pendents del gran nombre de assistents a la jornada, els que ens van oferir un sucós esmorzar.



Els més grans també disfruten de l'anellament. © Alba Casals.

Els ocells més capturats van ser les dos espècies de pardal (comú (Passer domesticus) i xarrec (Passer montanus)) amb 17 captures, seguit de la mallerenga carbonera (Parus major) amb 14 captures. Com a ocells més destacats i que van aixecar més interès trobem el gratapalles (Emberiza cirlus) i el repicatalons (Emberiza schoeniclus) amb un individu de cada espècie. 

El repicatalons. © Alba Casals.

El gènere Passer, el més anellat de la jornada. Pardal comú. © Alba Casals.

             Un dels gafarrons. © Alba Casals.

Cardina, ocell molt vistós. © Alba Casals.

Femella de pinsà comú© Alba Casals.

Al llarg d’aquest hivern s’espera fer més jornades a les menjadores. Us esperem un altre cop a tots!!!

Responsable de la jornada: Alba Casals.

Assistents: Pau Estanyol, Vicent Arrufat, Mª Carmen Tena, Queralt Castanyé, Eduard Rando, Mar Quintana, Guillem Arrufat, Sandra Porcell i fills i Magda Bonvehí i fills.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada