Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

divendres, 12 de maig del 2017

Primera jornada del Sylvia d'estiu a les Devesses de Salt (07.05.2017)

El passat diumenge 7 de maig es va realitzar la primera jornada del projecte Sylvia a Salt. Les xarxes es van muntar el dia anterior amb la conseqüent feina de desbrossada de l'espai, necessària després del període de inactivitat.


La primera volta es realitzà a les 7.15 h del matí on s’esperava una jornada intensa. Tot i així, va ser relativament fluixa en comparació amb les jornades a que ens té acostumats aquesta estació: 45 captures de 14 espècies diferents.

Gratapalles. Guillem Arrufat ©

Les espècies més capturades van ser el tallarol de casquet (Sylvia atricapilla) amb 10 individus i el rossinyol comú (Luscinia megarhynchos) amb 8.

Tallarol de casquet de 6 anys d'edat. Guillem Arrufat ©

Entre les captures destaquem 2 tallarols de casquet (Sylvia atricapilla) amb anella ICONA, un amb anella 2N46187 anellat el 11.06.2011 com a jove de l’any, per tant de 6 anys d'edat, i l’altre amb anella 3N59351 anellat el 30.07.2011 i per tant, també de 6 anys.

Bosqueta vulgar, migrador transsaharià. Guillem Arrufat ©

Destacar les primeres captures de rossinyol comú (Luscinia megarhynchos) i bosqueta vulgar (Hippolais polyglota) migradors trans-saharians que ja han arribat a les nostres terres.

Responsable: Alba Casals.

Participants: Guillem Arrufat, Eduard Rando, Pau Estanyol, Laura Garriga, Martí Garriga, Sergi Coll, Mar Rimbau, Magda Bonvehí, Hug i Otger Fortià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada