Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

dimecres, 21 de juny del 2017

Tercera sessió Sylvia a les Deveses de Salt (11/06/2017)

El passat 11 de juny es va realitzar la tercera jornada Sylvia a les Deveses de Salt. Les xarxes es van muntar el dia anterior i es van veure indicis de possible nidificació a la zona d’enganyapastors (Caprimulgus europaeus), ja que es va sentir cantar prop de les xarxes i es va veure un individu caçant dintre de la zona.

La primera volta començà a les 6.45 amb 32 captures i gran quantitat de col·leòpters a les xarxes, com l'escarbat rinoceront (Oryctes nasicornis).

L'escarbat rinoceront.Vicent Arrufat

A partir d’aquí, va anar disminuint el nombre de captures fins a arribar a 1 sola captura l’última volta.


Va ser un dia força calorós, començant la jornada amb 21 graus i acabant amb 35 graus, però, per sort, no vam patir cap baixa per insolació.

En total hi va haver 78 ocells capturats amb tan sols 19 controls. Destacar la gran quantitat de joves de l’any de tallarol de casquet (Sylvia atricapilla). També primers joves de l’any de rossinyol comú (Luscinia megarhynchos), merla (Turdus merula), rossinyol bord (Cettia cetti), mallerenga carbonera (Parus major) i cargolet (Troglodytes troglodytes).

Els més joves formant-se com anelladors i ornitòlegs. Vicent Arrufat

Com a captures més destacades trobem un mascle adult de mosquiter pàl·lid (Phylloscopus bonelli), cosa que indica una possible nidificació a la zona.


També vam capturar un jove de l’any de tallarol de garriga (Sylvia cantillans) que ens indica l’existència de, mínim, una parella nidificant.


Finalment, fora ja de la jornada a l'hora de dinar, vam veure voltant per la zona de les hortes i les deveses un aufrany (Neophron percnopterus).

L'aufrany sobrevolant les hortes del Marqués. Guillem Arrufat
Responsable: Alba Casals
Participants: Guillem Arrufat, Pau Estanyol, Júlia Ferrer, Nicolás Izquierdo, Vicent Arrufat, Ma Carme Tena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada