Associació El Blauet
assocgirona@gmail.com

divendres, 19 d’abril del 2013

No-anellament de limícoles a l'Estany de Sils

El passat dissabte dia 13 a la tarda ens vam dirigir a Sils, per muntar les xarxes a l'Estany i mirar de capturar alguns dels limícoles que s'havien detectat els dies prèvis i aquell matí mateix.

Vista de l'Estany de Sils al migdia.  © Alba Casals.

Vam posar 5 xarxes repartides en dos sectors, tallant les úniques dues platgetes a les vores de l'Estany. Ara mateix hi ha molta aigua i això dificulta l'accès, tant nostre com dels limícoles a moltes de les zones i per tant no vam poder posar més xarxes.

Encara a última hora, amb les darreres llums i abans de muntar, vam poder veure alguna xivita, alguna valona i per suposat els escandalosos camesllargues, que aquests si, es van anar veient i sentint tota la jornada. Però la resta de limícoles (corriols, valones i xivites, aparentment) no es van deixar veure ni sentir més. 

Així doncs després de fer 4 batudes a les xarxes, de totes les maneres possibles, no vam agafar ni un  sol limícola. Ja havíem comprobat en altres jornades anteriors que els camesllargues veuen la xarxa i l'esquiven fàcilment. Dissabte no va ser menys.

L'ocell capturat. © Alba Casals.

Tot i la decepció pels limícoles, a l'hora de plegar vam tenir una grata  sorpresa, un mussol banyut a la xarxa que teníem just al costat de l'observatori!

En Xavier amb el banyut. © Alba Casals.

Com sempre el vam medir i fotografiar abans de deixar-lo anar. Ja coneixíem la presència de mussol banyut al poble de Sils, però desconeixem si aquest individu capturat és de la mateixa parella ja detectada anteriorment o una nova amb el territori més al sud de l'Estany.

I una servidora amb el mateix. © Alba Casals.


Responsables jornada:  Alba Casals i Carles Tobella.

Participants:  Xavier Ballesteros, Daniel Castro, Clara Lozano i Iris Sánchez.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada